Dakbedekkingsbedrijf HWdak Naw

referneties

Bekijk onze referenties

Bekijk ons opgeleverde werk

bitumineuze

Bekijk onze referenties

Bekijk onze referenties

Dakbedekkingsbedrijf HWdak Slideshow

slide

Puur dakmanschap

Dakbedekkingsbedrijf HWdak werd april 1995 opgericht. Uiteraard is HWdak klein begonnen, maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een slagvaardige en goed geoliede onderneming met tevens een vestiging in leiderdorp.

Dakbedekkingsbedrijf-HWdak-1

Welkom bij HW Dak

Steekwoorden ‘betrouwbaarheid’ en ‘kennis van zaken’ staan hoog in het vaandel. HWdak verwerkt bitumineuze, EPDM, PVC dakbedekkingen en pannendaken, waarbij onderhoud en milieuvriendelijkheid scherp in de gaten worden gehouden

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is de meeste gebruikte vorm van dakbedekking voor platte daken in Nederland. Bitumen wordt gewonnen uit aardolie. Bitumen is een vertrouwd en beproefd materiaal om een dak mee te bedekken. Mits de juiste bewerkte bitumen gekozen wordt gaat bitumen dakbedekking minimaal 20 jaar mee.  

Verschillende soorten bitumen dakbedekking, APP en SBS

De 2 soorten bitumen dakbedekking die te verkrijgen zijn zijn de SBS en APP. Om het verschil goed te begrijpen zullen wij wat achtergrond informatie geven over beide verwerkingsmethodes:

APP is de afkorting voor a-tactisch polypropyleen. 

Dit houdt in dat het bitumen is verwerkt met een elastische kunststof. Het is soepel bij bepaalde omgevingstemperaturen. Dit betekent ook direct dat het beter bestand tegen de zon en UV straling is dan de SBS variant. Wanneer dus de toplaag van dakbedekking de bitumen laag wordt, dient gekozen te worden voor deze APP bitumen.

SBS is de afkorting van styreen butadieen styreen.

Dit materiaal is een kunststof stof die elastische eigenschappen bezit. Het grote voordeel van dit SBS bitumen is dat het werking van onderliggende constructies zoals de dakconstructie en isolatie goed op kan vangen omdat het mee kan rekken. Een nadeel is dat het bij blootstelling aan veel UV straling poreus wordt, wanneer er dan ook gekozen wordt voor SBS bitumen zal er bijvoorbeeld een laag grind over de dakbedekking heen moeten.
Dit is een kunstmatig gefabriceerd rubber (elastomeer) dat toegevoegd wordt aan bitumen. SBS gemodificeerd bitumen heeft hierdoor een sterk elastisch karakter gekregen, tevens is de hechtkracht van het bitumen sterk verbeterd. Voordeel hiervan is dat dit type dakbedekking de werking van de ondergrond (isolatie, staal, hout e.d.) gemakkelijk kan opvangen en in de tijd het dak langdurig waterdicht kan houden. 

 

HW Dakbedekkingen logo
HW Dakbedekkingen

VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN

Vul onderstaand formulier in om direct een offerte aan te vragen.

Dakbedekkingsbedrijf HWdak offerte